Iščete zanesljivega partnerja?

Stopite v stik z nami!

Naši izdelki

Stotnkar d.o.o. strojni park

Zgodovina

Korenine našega podjetja segajo v leto 1986. Takrat smo intenzivno začeli z izdelavo lesne embalaže. V nadaljnjih letih smo proizvodnjo povečali ter nadgrajevali z izdelavo zahtevnejših proizvodov iz lesa za potrebe industrije in kmetijstva. Z leti se je pokazalo, da logistika pri večji proizvodnji na naši lokaciji postaja vedno večji problem, še posebno v zimskem času, zato smo iskali nove rešitve.

V letu 2003 smo navezali stike s podjetjem, ki proizvaja hidravlične komponente. Od njih smo kupili stroje za obdelavo raznih veznih elementov centralnega mazanja strojev. Od začetka je vsa obdelava potekala na klasičnih obdelovalnih strojih.

Postopoma smo začeli nabavljati CNC stroje. Danes večina obdelave poteka na CNC centrih. S stalnim posodabljanjem strojnega parka, s pridobivanjem novega znanja s področja obdelave kovin in upravljanja CNC strojev, z izboljševanjem kakovosti in krajšanjem dobavnih rokov smo postali zanesljiv partner pri serijski obdelavi kovin.

Zaradi rasti podjetja, logistike in možnosti nadaljnega širjenja smo se leta 2018 preselili v nove prostore v obrtno-poslovno cono Cerkno.

 Stotnkar d.o.o. Bureau Veritas Certification ISO 9001:2015

Predstavitev podjetja

Glavni steber podjetja je obdelava kovin, ki je razdeljen na dva podsklopa:

 • izdelava

 • obdelava

V izdelovalnem sklopu izdelujemo razne dele za hidravliko, kot na primer bloke, razdelilne letve, konektorje in izdelke po vaših željah. Večinoma so izdelki za prvo vgradnjo v industrijske naprave in posebne gradbene in kmetijske stroje.

V obdelovalnem sklopu pa obdelujemo artikle iz sive litine, kjer lahko obdelujemo do velikosti 1100 x 500 x 500 mm.

Naše podjetje ima tudi lasten proizvod in sicer izdelujemo dušilne ventile za hidravliko. Ti so namenjeni uravnavanju pretoka olja, za različne namene.

Za kupca izdelujemo po risbi, do končnega izdelka. Nabavimo material ali pa ga izdelamo iz materiala naročnika. Nudimo rezkanje, struženje – obdelave na CNC centrih. Pri naših kooperantih pa zagotovimo kaljenje, termično obdelavo, galvansko zaščito,  fosfatiranje, broniranje ter cinkanje. Izdelke lahko dostavljamo do naročnika z lastnim prevozom.

V podjetju je zaposlenih 18 delavcev. V primeru večjih naročil pa sodelujemo tudi z pogodbenimi delavci ter podjetji, ki opravljajo nam sorodne dejavnosti. Za nabavo in prodajo ter nadzor kakovosti pa imamo zaposlena dva diplomirana inženirja strojništva.

Leta 2009 smo v naše podjetje uvedli sistem kakovosti ISO 9001, ki ga letno uspešno obnavljamo.

Več kot 70 % proizvodov izvozimo v tujino, pretežno na nemško tržišče, preostalo pa je obseg lokalnega tržišča.

Spoznajte nas

Na prvo mesto postavljamo zaupanje partnerjev v naše delo. Razvijamo kvalitetne in odgovorne medsebojne odnose med partnerji, s katerimi omogočamo uspešnost poslovanja.

Edvard Podobnik
Edvard PodobnikDirektor
Uroš Rudolf dipl. ing. strojništva
Uroš Rudolf dipl. ing. strojništvaProdaja | Nabava

Stopite v stik z nami

Zaupa nam že veliko strank in uspešnih podjetij, zaupajte nam tudi vi!

  IME *

  PRIIMEK *

  E-POŠTNI NASLOV *

  TELEFON

  ZADEVA

  KAKO VAM LAHKO POMAGAMO?

  Obrazec bo poslal vaše ime, priimek, e-poštni naslov, telefon in druge vpisane podatke na kontaktni naslov spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.